Magisterij prava je cenjen študij

Magistrski študij prava je sestavljen po pravilih bolonjskega procesa, ki ga je mogoče zaključiti v dveh letih. Pridobljeni naslov po končanem študiju se imenuje magister prava. Magisterij prava, s katerim postanete magister prava, je primerljiv z ostalimi tovrstnimi študiji v Sloveniji in drugih državah Evropske unije. Študij obsega 120 ECTS kreditnih točk.

Zakaj postati magister prava?

Obstaja veliko razlogov, zakaj se lahko odločite za magisterij prava, vendar je najpogostejši razlog preprosto nadaljevanje izobraževanja in razširitev razumevanja prava. Študij vam lahko omogoči, da se osredotočite na določeno področje prava, ki vas zanima, na primer okoljsko ali davčno pravo. Poleg tega vam lahko magisterij prava v življenjepisu pomeni prednost pri kandidiranju za vodilna delovna mesta na pravnem področju, saj dokazuje predanost izbranemu poklicu.

Magisterij prava

Razlogi, zakaj bi morali študirati pravo

Pravni študij je dragocena pridobitev, ki lahko odpira številne poklicne možnosti. Če razmišljate o študiju prava, vam predstavljamo pet razlogov, zakaj bi to morali storiti.

 1. Diplomirani pravnik je zelo cenjena kvalifikacija.
  Diplomirani pravnik je zelo spoštovana in iskana kvalifikacija. Je odlična podlaga za uspešno kariero na področju prava ali sorodnem področju.
 2. Razvili boste dragocena znanja in spretnosti.
  S študijem prava boste pridobili vrsto dragocenih veščin, kot so kritično mišljenje, raziskovanje, analiziranje in pisanje. Te spretnosti so zelo cenjene pri delodajalcih v vseh sektorjih.
 3. Spoznali boste pravni sistem.
  Pravo je izredno kompleksno in nenehno spreminjajoče se področje študija. Z diplomo iz prava boste temeljito spoznali pravni sistem in njegovo delovanje. To znanje bo neprecenljivo v vaši prihodnji karieri, ne glede na to, ali se boste odločili za delo odvetnika ali na drugem področju.
 4. Imeli boste priložnost, da se specializirate.
  Med študijem se boste lahko specializirali na področju prava, ki vas zanima. To je lahko vse od kazenskega prava do mednarodnega prava. S specializacijo boste postali privlačnejši za potencialne delodajalce in si zagotovili prednost na izbrani poklicni poti
 5. Po vas bo povpraševanje po vsem svetu.
  Po kvalificiranih pravnikih je veliko povpraševanje po vsem svetu, zato vam študij prava daje priložnost, da delate praktično kjer koli se odločite. Ne glede na to, ali želite ostati blizu doma ali potovati po svetu, bodo vaše možnosti z diplomo iz prava široko odprte.

Zaključek

Če razmišljate o študiju prava, imate za to veliko dobrih razlogov. Diploma iz prava je zelo spoštovana, omogoča različne poklice in odpira možnosti za zaposlitev po vsem svetu. Če ste pripravljeni na izziv, razmislite o študiju prava!

Rate this post