Dominika Švarc Pipan

Dominika Švarc Pipan je nova ministrica za pravosodje

Dominika Švarc Pipan je podpredsednica politične stranke SD, postala pa je tudi nova ministrica za pravosodje RS. Tu is preberite vse o njej, o mladi slovenski političarki, pravnici in politologinji iz Dravograda. Je mamica dve leti stare deklice. Po končani Gimnaziji Ravne na Koroškem je Dominika Švarc Pipan se nagibala v pravo. Naredila je Pravno fakulteto v Ljubljani in študij nadaljevala na Londonski šoli za ekonomijo in politične vede, leta 2011 pa doktorirala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Dve leti je bila državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje.

 Dominika Švarc Pipan
Člani parlamentarnega so izglasovani, da je Dominika Švarc Pipan ustrezna kandidatka za to delovno mesto. V zvezi z njo ni najti nobene resnične afere. Ena od prvih prioritet njenega delovanja v ministrstvu je bila odprava blokade imenovanja državnih tožilcev, katere je blokirala prejšnja vlada. Napovedala je spremembe glede sodelovanja policije in tožilstva. Dominika Švarc Pipan pravi, da je njena naslednja prioriteta izboljšanje sistema odvzema premoženja neznanega izvora. Lotila se bo tudi digitalizacije sodstva. Napovedala je, da bodo opustili vse postopke in globe proti kaznovanim med mirnimi protesti proti covid ukrepom.
Dominika Švarc Pipan je zavezana družini. O zasebnem življenju ministrice za pravosodje se ni veliko govorilo. V javnost pa prihaja vedno več informacij in fotografij o njeni družini, za katero se zdi, da je njen glavni motor in motivacija za prihodnost. Njen soprog je Matic Pipan s katerim imata hčerko. Pravi, da sta se z možem zaljubila na prvi pogled. Ob prvem srečanju je preskočila iskrica in njuna zveza je še danes zelo trdna in pristna, kar je zelo pohvalno in zgledno. Ministrstvo je sedaj od poletja pod taktirko nove ministrice, ki napoveduje velike spremembe in dobro vodenje ministrstva, češ da je drugačna in se ne bo pustila podrediti. Politična pot bo še dolga in veliko je za postoriti. Kako ji bo šlo, pa bosta pokazala čas in rezultati njenega dela.

Rate this post