grlobolja

Reženjska operacija bo rešila vaše zobe in dlesni

Reženjska operacija je najboljši operativni poseg na zobeh in dlesnih torej tkivu tako, da zobozdravnik očisti zobne režnje, kjer so se nabrale bakterije in obloge. Zaradi tega nastanejo zadah iz ust, karies ni tudi paradentoza, i pa je precej nevarna za zobe, ker jih lahko izgubite. Zato si prej raje preberite vse o reženjski operaciji, če imate težave z zobmi, kot so majavi zobje, zadah iz ust, bolečine, krvavitve dlesni in odmikanje dlesni. Ko se dlesni odmikajo je to zares velik alarm, da obiščete zdravnika in se pogovorita o reženjski operaciji.

reženjska operacija

Reženjska operacija se dogaja med lokalno anestezijo in ne traja prav dolgo. Včasih se odstranijo le žepki, očistijo korenine, tkivo, včasih pa je potrebno tudi zašiti tkivo in ga namestiti tja, kjer ga prej ni bilo več ter ga nadomestiti. Drugič je treba tudi obrusiti korenine in del čeljustne kosti, da se odstranijo bakterije in posledice paradontoza.

Reženjska operacija je dobra rešitev za tiste, ki imate resne težave z zobmi in dlesnimi ter obzobnimi tkivi, zdravnik resnično lahko pomaga rešiti vaše zobe in vas pozdravi v nekem malo daljšem času. Ko se taka reženjska operacija izvede, pa morate dosledno upoštevati navodila zdravnika in za ta čas, k ose rane celijo ne smete uživati ali piti tekočin in hane, ki vam jo prepove. To so predvsem trdi deli in mrzli, alkoholi in kave.

Reženjska operacija se lahko naredi tudi za tkiva ob zobeh in jih zašijejo strokovnjaki. Ta čas, ko so šivi v ustih, jih ne smete rezati z jezikom, da se ne zgodijo vnetja in razpad šivov predčasno, to bi bio narobe. Morate počakati, da se šivi razgradijo sami, saj bodo rane šele takrat prav zaceljene in potem boste lahko jedli in grizli po mili volji, kot s te prej. Velja se potruditi in počakati ter ubogati zdravnika, ker boste potem res zdravi.

Rate this post