Namizni žar je super odločitev

Ni lepšega, ko lahko ob večerih ali popoldan se sedemo na verandi in nekaj  damo na žar.  Mogoče vsi nimajo terase, ker živijo v bloku, pa zato ne morejo imeti vrtnega žara. Neko izbiro žarov lahko najdete tudi na spletni strani https://furlan.si/namizni-zar/. Ampak danes to ni več problem saj lahko kupimo namizni žar, ki ga lahko ima čisto vsak doma. Namizni žar je res za vsako gospodinjstvo, lahko ga ima vsak doma, saj ni nujno, da ga uporabljamo zunaj. Ko slišimo besedo žar, vsi najprej pomislimo na ogenj in oglje. Samo tukaj tega ne potrebujemo, saj je namizni in ne moremo na njega kurit.

Ta žar priklopimo na plin ali elektriko in že lahko pečemo zelenjavo, čevapčiče ali zrezke. Jedi so tudi zelo sočne, dobre in uživamo, kot da bi imeli vrtni žar. Tudi na balkonu si omislimo piknik z družino ali sosedi, ter spečemo dobre jedi na namiznem žaru.

Mogoče so tudi namizni žari boljša izbira, saj so lažji za uporabo, ter lažji za čistiti.  Kot prvo nimate nobenega dima ter ne rabite pazit na ogenj, ker je namizni žar na plin ali elektriko. Ko ga čistite, je dosti bolj enostavno, kot tisti žar na oglje in drva. Ker je tukaj površina gladka se samo obriše s krpo, tudi nobenih čistil ne potrebujete. Ko uporabljamo vrtni žar moramo včasih pazit na ogenj, da se kaj ne prižge, da kakšna iskrica kam ne odleti. Tu te težave nimamo, saj ognja ni nikjer. Tudi ne rabite se bat, da ta hrana ne bo tako dobra, kot na vrtnem žaru. Hrana bo isto pečena, mogoče še boljša, saj namizni žar tudi peče jedi ne pa kuha. Je pa tudi ena velika prednost, saj ga lahko uporabljate povsod. Tako v notranjih prostorih, zunaj. Ne rabite se bat zime, vi lahko na žaru vseeno spečete jedi in uživate v pikniku.

Rate this post