laser za čiščenje

Laser za čiščenje odstrani barvo in drugo umazanijo v le nekaj minutah

Imate doma stroje, ki so začeli rjaveti in iščete način, kako jih hitro in enostavno očistiti? Morda vodite podjetje, ki se ukvarja z železom ali čim podobnim in potrebujete stroj, s katerim boste hitro očistili površine? Potem kliknite na https://blasttehnik.si/stroji-po-meri/laser-za-ciscenje/ in si preberite, zakaj je laser za čiščenje nujno potreben pri vašem poslu.

V proizvodnih obratih ali v domači delavnici je marsikdaj težko očistiti umazane površine, sploh če so na njih ostanki barv ali drugih trdovratnih umazanij. Da ne govorimo o tem, da je v vsaki proizvodnji kar nekaj težko dostopnih in skritih kotov, ki se jih težko očisti. Laser za čiščenje je v takih primerih idealna rešitev, saj doseže vse skrite kote, mogoče pa ga je usmerjati na daljavo ali pa ga vgraditi v že obstoječi stroj. Lasersko čiščenje uporabljajo številna (priznana) podjetja, saj se ga da uporabljati v robotiziranih procesih, z njim se enostavno odstrani nečistoče na površinah ali pa se ga uporabi za pripravo površine pred nanosom barve. Laserji so zelo priročni, saj z njimi delo opravite natančno, učinkovito in tiho. Prilagoditi se jih da tudi k že obstoječi infrastrukturi in procesom.

laser za čiščenje
Znebite se umazanije v le nekaj minutah.

Kako je mogoče, da je lasersko čiščenje tako učinkovito? Preprosto – čiščenje poteka s pomočjo kratkih impulzov, ki streljajo z izjemno veliko frekvenco (tudi do 200.000 impulzov na sekundo). Žarek proizvede izjemno visoke temperature do 3000°C, kar zagotovi, da se vsa nečistoča vplini. Površina pri tem ostane nepoškodovana. Na ta način se v le nekaj minutah znebite vseh umazanij in pripravite površino za nadaljnje delo. Laser za čiščenje med drugim uporabljajo v avtomobilski industriji, kjer z njim čistijo kalupe, odstranjujejo barvo iz posameznih delov, čistijo aluminijaste odlitke in pripravljajo površine za barvanje ali lepljenje. Uporablja se ga tudi v mnogih drugih industrijskih panogah, kjer je tempo dela hiter in se pričakuje, da bodo površine ves čas čiste in na voljo za novo delo.

Rate this post