Grad Otočec

Ali ste vedeli, da imamo v Sloveniji samo en grad, ki je bil razglašen za kulturni spomenik? Če še tega niste vedeli in, če ne veste kateri grad je to, vam naj povem, da je to Grad Otočec. Več o tem prečudovitem gradu si pa lahko preberete na: ostarija-herbelier.si/grad-otocec/. Se pa nahaja v bližini Novega mesta, torej na Dolenjskem koncu. Grad Otočec je prvič omenjen davnega leta 1252. Takrat so pa tukaj živeli vitezi Otoški in pa vazali freisinških škofov. Nato pa je bilo veliko različnih lastnikov gradu Otočec. Tudi porušili so ta grad med drugo svetovno vojno. So pa ga obnovili in na novo postavili, tako da ga lahko vidimo še danes.

grad otočec

Danes je v bistvu v gradu hotel in to hotel z petimi zvezdicami. Grad Otočec nima samo sob, ampak tudi prečudovito restavracijo v kateri se lahko najeste. Ponujajo odlične jedi in zagotovo ne boste lačni, to vam lahko zagotovim. Je pa grad kulturni spomenik od leta 1999.

Ker pa smo vsi veseli tudi narave pa naj povem, da je okoli gradu tudi grajski park. V parku je polno avtohtonih dreves in pa okoli gradu je veliko zelenja. Tako se boste ob obisku gradu Otočec lahko sprostili in pozabili na vsakdanjo stresno življenje. Tudi sam grad Otočec v notranjosti oziroma v sobah je prečudovit. Sobe so v gotskem slogu. Tudi okolica samega gradu je vredna raziskovanja in tako boste spoznali tudi Dolenjski konec naše majhne Slovenije. V okolici imate veliko, tako naravo kot tudi na primer Novo mesto.

Če hočete sprostitev in pa si odpočiti od vsakdanjega stresa vam priporočam, da obiščete Grad Otočec. Narava in sam grad vas bodo zagotovo očarali in sem prepričana, da boste se mogoče sami še vrnili sem oziroma boste grad priporočali tudi drugim. Pa uživajte.

Rate this post