selotejp

Selotejp za pakiranje in podobno

Uporaba lepilnega traku oz. selotejpa je pri večini podjetij pogosto. Največkrat se ga porablja za pakiranje različnih paketov, poleg tega pa se ga lahko uporabi tudi za zaščito in utrjevanje delov. Če podjetje naroči selotejp v večjih količinah, je to velika prednost, saj bo zaloga trajala več časa, po navadi pa se to izplača tudi finančno. Glede na dejavnost, se lahko podjetje odloči za različne dimenzije in moči selotejpa. Prav tako pa se lahko po meri izdelajo lepilni trakovi, ki imajo na sebi odtisnjen logotip dotičnega podjetja.

selotejp

Različni selotejpi za različne dejavnosti

Tista podjetja, kjer dnevna dejavnost vključuje zapiranje in odpiranje paketov, pa skladiščenje in podobno, zagotovo na vsakdanji ravni uporabljajo selotejp. Tako velika poraba selotejpa je lahko velik finančni zalogaj, zato se podjetja odločajo za nakup lepilnega traku v večjih količinah. Največkrat se razlikujejo vrste selotejpa, saj so različni lepilni trakovi namenjeni različnim materialom. Najbolj pogosto je lepljenje škatel iz kartona. Za to potrebujejo najbolj osnovno vrsto selotejpa, ki pa mora biti močan. To je pomembno še posebej pri težkih škatlah. Če selotejp ni dovolj močan, lahko pride do poškodbe škatel in posledično izdelkov, v skrajnem primeru pa tudi oseb. Pri podjetjih, kjer teža ni tako velika, je malo več izbire glede selotejpov.

Posebne vrste lepilnih trakov so potrebne pri zmrznjenih ali hlajenih izdelkih. Tam lahko hitro lepilni trak odstopi, če ni dovolj močan in namenjen nižjim temperaturam. Enako velja za izdelke, ki so v toplejših prostorih. Tam je treba biti pozoren na vrsto selotejpov, da bodo škatle lahko primerno zalepljene.

Nekaterim navadni selotejpi, ki so prozorni, beli ali rumeni niso všeč. Če želijo, da se njihovi paketi razlikujejo od ostalih, se lahko odločijo za selotejp po meri. Taki selotejpi imajo lahko enake lastnosti kot navadni selotejpi, edina razlika je njihov videz. Na sebi imajo taki selotejpi odtisnjen logotip podjetja.

Rate this post