otroška posteljnina

Katera otroška posteljnina je dobra za spanje otroka

Otroška posteljnina je posebna, ker je manjša in drugačna kot za odrasle. Tudi vzorci in barve, ki jih ima otroška posteljnina po dobri ceni je bolj nežna in svetlih barv. Naj pa bo kakovostna in iz naravnih materialov, da bo lahko otrok mirno in globoko spal, ker je ti pomembno za njegovo rast, zato otroška posteljnina na to res vpliva. Naj bo tudi vedno čista. Iz tega razloga imejte vedno pri roki svežo posteljnino, da boste posteljo preoblekli, če jo bo otrok polulal ali umazal s lino in hrano. Če je otrok dojenček, izberite posteljnino zanj vi po vašem okusu, če pa je večji, naj jo zbere sam, da bo res rad spal v svoji posteljici, ki bo vedno sveža in dišeča ter čista.

otroška posteljnina

Kakovostna otroška posteljnina se lahko pere in kuha po potrebi, če se preveč zamaže in je iz naravnega materiala, ki ne bo povzročal tega, da se bodo redile pršice, ki so škodljive otrokovemu zdravju. Če izberete posteljnino iz naravnih materialov, ne bo nevarnosti, ker bo otrok vdihoval med spanjem te materiale, ki jih seveda včasih tudi grize ali sesa. Zato ne dovolite, da bi bila otroška posteljnina cenena in narejena iz umetnih plastičnih vlaken, ki so statična in strupena za pljuča ter organizem vašega otroka.

Seveda je otroška posteljnina različnih velikosti, odvisno je, kako vlek je vaš otrok. Če je dojenček, je tudi odeja zanj manjša, če je večji pa je večja in za najstnike je potrebno kupiti že odeje ter posteljnino za odrasle, ker so tako veliki. Odeje, prekrivala, blazine in ostalo, kar sodi k posteljnini mora biti dovolj veliko, da se otrok lahko stegne in da mu je zastaja kri v udih, če bi se stiskal pod premajhni posteljnino. Dovolite, da mu je dobro in čisto, ker to najbolj potrebuje v prvih letih svojega življenja. Kupite vedno najboljšo kvaliteto, ne samo, da je zdrava in trpežna, ampak je tudi vzdržljiva in trajna ter lepa dlje časa.

Rate this post