ortodontija

Kako lahko ortodontija pomaga do sanjskega nasmeha

Ortodontija je področje v zobozdravstvu, ki pomaga polepšati nasmeh in urediti ugriz. Če imate razmetane zobe po ustih je na področju ortodontije tehnologija glede zdravljenja tako že napredovala, da lahko izbirate med raznimi metodami in zobnimi aparati, ki pomagajo v nekaj tednih ali mesecih do filmskega nasmeha. Profesionalna ortodontija se loti vaših zob z veliko skrbnostjo in z veliko mero natančnosti, kar boste videli že na pregledu, na katerega se čim prej naročite ali pa naročite svojega otoka. Ortodont bo predlagal zdravljenje in upošteval vaše želje.

ortodontija

Ortodontija vam bo pomagala, da boste imeli pravilen ugriz, kar je zelo pomembno za vaše zdravje. Takrat boste lahko katero koli hrano žvečili in grizli brez težav do kaše. Takrat, ko boste to lahko storili, boste imeli dosti boljšo prebavo, ker se pri človeku začne že v ustih, ko se hrana zmeša s slino. Za to je ortodontija dejansko na mestu in edina sposobna rešiti ta problem, ker ima prave materiale in aparature za to, da vam naredi primeren zobni aparat.

Zobni aparat lahko izberete takega, ki vam bo za okras, na primer zvezdice, ki je zelo popularen. Ali pa takega, ki se ga ne vidi in nihče ne bo opazil, da se zdravite. Ortodontija zmore narediti oboje. Najprej vam bodo vzeli ugriz, odtis zobi in na podlagi tega odlitka bodo naredili delčke zobnega aparata, ki ga potem ob naslednjem obisku sestavijo v vaših ustih.

Nevidni zobni aparat je nalepljen na notranji strani zob ali pa je narejen iz prozorne snovi, ki se natakne na zobe. Ta aparat lahko snamete kadarkoli, imate govor in ga nato nataknete nazaj. V nekaj tednih se bodo zobje, ki jih sili nežna sila zobnega aparata, poravnali v vrsto. Pri nekaterih hujših primerih to traja nekaj mesecev, vendar bo potem vse v redu. Po zobnem aparatu nosite še nekaj časa aparat za utrjevanje, ki bo poskrbel, da zobje ostanejo na mestu in ne zdrsnejo spet nazaj.

Rate this post