očala

Digitalni stres in zaščitna očala

Danes je ponudba očal izjemno široka. Na voljo so nam različne blagovne znamke, ki s svojimi oblikovalskimi razlikami predstavljajo izjemne možnosti kreacije in prilagoditve vsakemu trenutku dneva. Poleg modnih sončnih očal, različnih okvirjev primernih za različne priložnosti, so vam danes na voljo tudi različna zaščitna očala, ki so prav tako lahko nepogrešljiv modni dodatek.

Nešteto možnosti, ki jih ponujajo različna modna očala nam dajejo možnosti tako različnih identitet, kot tudi barvnih možnosti različnih kombinacij skozi dan. Pomembnost nošnja zaščitnih očal je vedno bolj poudarjena tako v vsakodnevnem življenju kot tudi delu. Pri delu z računalnikov nam lahko pomagajo očala OPTiSS BLU, ki naše oči zaščitijo pred modro svetlobo, le ta je za naše oko izjemno obremenilna. Omenjena očala je priporočljivo uporabljati pri rabi vseh digitalnih medijev.

Težave z očmi, ki se pojavljajo kot posledica preobremenitve pri delu z računalnikom so vedno pogostejše. Ko se soočate s problemom bolečine v očeh, trzanja vek, občutkom suhih oči, morebitnega občutka peska in rezanja, je to pokazatelj utrujenosti in naprezanja vaših oči. Nekateri opasujejo tudi megljenje pred očmi, dvojen vid, težke in utrujene oči kot tudi glavobole in težave s spanjem. Za vse omenjene težave ja kriv digitalni stres, ki nastane kot posledica dolgotrajne izpostavljenosti modri svetlobi, ki prihaja iz modernih digitalnih medijev. Kar pomeni, da oči zapremo do 5x manj, kar v prvi vrsti onemogoča očesu vzpostaviti naravno vlažnost. Tako se nam najprej pojavijo suhe in razdraženi oči.

Da bi naše oči ustrezno zaščitili, nam lahko pomagajo očala, ki imajo modri blokator oziroma antirefleks, ki zaustavijo vpliv delovanja modre svetlobe, ki prihaja iz digitalnih ekranov. Oči so pomemben organ za katerega ja potrebno ustrezno skrbeti. Uporabite primerna očala tako pri delu kot tudi preživljanju prostega časa in ustrezno zaščitite svoje oči.

 

 

 

Rate this post