Kleopatra VII.

Kleopatra VII. Je bila zelo znana kraljica Egipta, rodila se je 69 let pred našim štetjem v Egiptu. V Egiptu je bilo 7 kraljic, ki so imele ime Kleopatra ampak zadnja je bila najbolj znana. Njena mati je bila Kleopatra V. Trifaina in njen oče je bil Ptolemaj XIII. Aulet, imela je nekaj bratov in nekaj sester.

Kleopatra

Vladala je samo 21 let in njen naslednik je bil Ptolemaj XV. Cezarion. Njeno polno ime je Kleopatra VII. Tea Filopator. Kleopatra VII. Je bila znana pred vsem po svoji lepoti in po svoji inteligentnosti. Poleg vsega je bila tudi zelo predana svoji državi. Znala je govoriti 9 različnih jezikov, bila je zelo dobra matematičarka in bila je dobra poslovna ženska to pomeni da je bila zelo razumna. V njenem času so govorili da je bila rojena vodja. Bila je obsedena iz lepoto zato je zelo spretno prekrila to kar ji na sebi ni bilo všeč iz barvo in ličili, veliko čase je gledala v ogledalo in se pritoževala o svojem obrazu, največ se je pritoževala glede ustnic, nosa in ličnic.

Kleopatra VII je bila zadnji grški vladar Egipta. 51 let pred našim štetjem je stopila na prestol in iz tem postala sovladarica svojemu bratu, ki je bil tudi njen mož. 48 let pred našim štetjem jo je prisilil da zapusti Egipt, Gaj Julij Cezar je bil posrednik med njivnim sporom. Cezar je postal eden od njenih ljubimcev in ji vrnil prestol potem ko je bil njen mož ubit v vojni. Kleopatra VII se je po samomoru njenega ljubimca Marka Antonija ubila skupaj iz enim od njenih sinov. Imela je 5 otrok, štirje so bili fantje, 2 sta bila dvojčka in ena od petih je bila punca. Še danes je najbolj znana vladarica Egipta. Ubila se je iz egipčansko kobro, ki jo je ubila iz enim ugrizom čeprav je še en vir o njenem samomoru, ki pravi da se je ubila iz strupenim mazilom. Po njeni smrti so še 10 let pisali pesmi. To je bil zelo tragičen dogodek za cev Egipt, nekateri v tistem času so govorili da je je dal Avgust ubiti. Leta 2010 so raziskovalci ugotovili da se je ubila iz več različnih strupov, to pojasni zakaj sta 2 različni zgodbi o njeni smrti. Ugotovili a so tudi da gadov strup nebi zagotovil hitre smrti zato je verjetnost da je je ubil gad še manj verjetna.

5/5 - (1 vote)