Kateri zobni implantati so najboljši

Zobni vsadki ali z drugo besedo zobni implantati se uporabljajo za nadomeščanje zob, ki ste jih izgubili. Z napredkom tehnologije se zobni implantati uporabljajo v zadnjem času vse bolj pogosteje, saj so najbolj učinkovitejše nadomestilo izgubljenih zob. Vsadki so dolgi približno med 8 in 16 mm in se vstavijo v kost čeljusti, kjer nadomešča zobno korenino. Uporabljajo se za nadomeščanje izgubljenega zoba ali več zob, ali pa za zobni protezo. Skupaj s kostjo zrastejo in ne povzročijo alergijskih reakcij, saj so narejeni iz kovine titana, ki je biokompatibilna.

Zobni implantati vam omogočajo dobro estetsko in funkcionalno rehabilitacijo ter ne povzročajo občutka, da bi v sebi imeli občutek tujka in omogočajo osteopercepcijo. Preprečujejo izgubo kosti (atrofijo), do katere lahko pride ob brezzobosti. Če pa imate snemljivo zobno protezo pa zobni implantati omogočajo dobro sidranje.

Zobne vsadke vključno uporabljajo tisti ljudje, ki so nedavno izgubili eden ali več zob in si ne želijo biti brezzobi. Vstavijo pa lahko vedno samo, če imajo na voljo zadosti kosti. Če pa nimajo zadosti kosti, potem pa je potreben kirurški poseg, s katerim dogradijo kost. Življenjska doba zobnih vsadkov je čisto odvisna od ustne higiene, ki bi mogla biti ustrezna s osebne in profesionalne strani zobozdravnika. Tako, da njegova življenjska doba se ne razlikuje preveč od lastnih zob. Vse paciente pa redno kontrolirajo, saj njihov cilj je, da vsadke ohranijo doživljenjsko.

implantant

Zobni implantati so manjši kirurški poseg, ki je vključno popolnoma uspešen. Seveda pa ne morejo izključiti možnost manjših komplikacij, ki bi zahtevale manjše kirurške posege. Več o posegu pa se boste pogovorili s svojim zobozdravnikom pred posegom, na katerem boste seznanjeni s pojasnilnim obrazcem. Poseg pa odsvetujejo bolnikom s sladkorno boleznijo, bolnikom na imunosupresivni terapijah ter bolnikom s bisfosfonatno terapijo. Pred posegom pa je potrebno odpraviti nekatera aktivna žarišča v vaših ustih. S slabo ustno higieno ali s aktivnim vnetjem obzobnih tkiv lahko povzročijo vnetje ob vsadku, ki povzroči protetično oskrbo.

Pri prvem pregledu se opravi rentgenska diagnostika, katero kasneje sledi zdravstvena dokumentacija in pogled, in šele kasneje protetični načrt. Potek vstavljanja zobnega implantata je neboleč in traja približno 20 minut z lokalno anestezijo. Odprejo vam dlesen, do katere pridejo do kosti in nato s svedrom pripravijo ležišče za zobni vsadek. Čas rehabilitacije je približno 3-6 mescev, med tem času pa se opravi en manjši poseg, pri katerem pričvrstijo celitveni nastavek. Nato pa lahko zobni zdravnik nadaljuje z odtiskovanjem in izdelavo protetične krone. Zobni implantati vam bodo pričarali zelo lep nasmeh.

5/5 - (2 votes)