kanalete

Kje vse so kanalete uporabne

Kanalete so nujne tam, kjer se mora voda nemoteno odtekati naprej, da ne poplavi prostorov ali pa okolice, na primer dvorišča, garaže ali ceste. Nakup kanalet v spletni prodajalni je preprost in učinkovit. Sestavljene so iz jaška, ki je običajno izdelana iz umetnih, zelo trdnih mas in kovinske rešetke zgoraj, ki preprečuje, da bi v kanal prišla umazanija, ki bi kanal zamašila. Kanalete morajo imeti certifikate, ki dokazujejo, da so dovolj kakovostne in trdne tudi za to, da se preko njih hodi ali vozi, če so namenjene za dvorišča in ceste ter garaže in druge prostore ali zunanje površine, kjer odteka voda.

kanalete

Na nekaterih površinah, kot so delavnice, kuhinje in na primer bencinske črpalke ter kurilnice, je možnost izteka strupenega olja v okolje. Tam se namesti po zakonu obvezno kanalete, ki imajo dodaten oljni filter, kateri zadrži olje, če izteče iz strojev ali rezervoarjev. Te kanalete imajo lahko tudi bajpase, kar pomeni, da če so hudi nalivi ali izteče velika količina vode, ta steče po kanalih naprej, medtem ko se olje ujame v posodo, kjer počaka, da se ga varno odstrani.

Kanalete so zelo pogoste v kopalnicah, na primer v tuš kabinah. Sploh v javnih kopalnicah, kjer so tuši blizu eden drugega in so kanalete speljane vzdolž celotne stavbe. Tako se zagotovi nemoteno odtekanje vode, rešetke pa zadržijo lase, plastične odpadke in embalažo, damske vložke, kopalke in prerilo, da ne zaide v kanale in ne zamaši odtoke, kar je težko čistiti. Pa še škoda se lahko pojavi, ko voda poplavi okolico.

Kanalete so iz trdne umetne mase, ki je testirana in preizkušena v laboratoriju. Rešetke pa so iz kromirane kovine in so odporne proti koroziji ter vsem drugim kemijskim vplivom. Mojstri vam bodo vodne ceste speljali tako, kot je treba, da ne boste imeli težav z vodo, poplavami in škode, ki jo lahko odpadna meteorna voda povzroči vam in vašim stavbam ter premoženju.

Rate this post