Igre s kartami urijo marsikatero spretnost

Veste, kdo in kdaj se je prvič igral s kartami? Če ste zgodovinsko odlično podkovani, potem veste, da so bili to Kitajci, in sicer že v 9. stoletju. Sedaj lahko na hitro izračunate, koliko let so približno najmanj stare igre s kartami. Na naši celini – v Evropi – pa so se majhni koščki kartona pojavili kar nekaj stoletij kasneje, in sicer v 14. stoletju.

Nasploh lahko rečemo, da so igre v obliki kart tudi dandanes zelo popularne, če ne kar najbolj popularna družabna igra. Kljub temu pa smo tudi na tem področju stopili korak naprej. Včasih so bile v ospredju na primer remi, tarok in briškula, dandanes pa so se tem vrstam iger s kartami pridružile še bolj moderne igre, in to s področij najrazličnejših žanrov.

Igra s kartami z imenom 6 vzame

Igre s kartami dandanes ni tako preprosto kupiti, saj imamo na voljo toliko možnosti, da se je težko odločiti za najbolj mikavno. A ker so takšne igre praviloma cenovno zelo dostopne, sploh pa v primerjavi s tem, kar nam ponujajo, lahko kupite več različnih iger s kartami naenkrat.

Ena od izjemno atraktivnih iger s kartami sliši na ime 6 vzame. To je družabna igra s kartami, v kateri morate zbrati čim manj točk. Da, prav ste slišali! Igra vključuje karte, ki so označene z vrednostmi od 1 do 104. Vsak od igralcev na začetku igre prejme 10 kart. Štiri pa se posebej postavi na mizo. V vsaki rundi morajo vsi igralci na skrivaj izbrati po eno karto. Nato jo morajo vsi hkrati razkriti. Karte se nato priložijo h kartam, ki so že od prej postavljene na mizi. Pri tem veljata dve ključni pravili. Prvič: karte si morajo prav vedno slediti v naraščajočem vrstnem redu. Drugič: karte je treba postaviti k najbližji številki. Vas zanima nadaljevanje? Obiščite spletno prodajalno, kupite igro ter preberite navodila za igranje. Zagotavljamo vam, da vam bo izbira takšne igre s kartami prinesla precej veliko dozo smeha, zabave in še česa pozitivnega.

Arboretum – ena od najlepših iger s kartami

Če vam ni pomembna samo vrhunska igra, temveč tudi sama podoba kart, si izberite karte Arboretum. Gre namreč za eno od najlepših iger s kartami na sploh. Med drugim jo odlikuje tudi čudovita, barvita podoba.

Rate this post