Eksotična kača ujeta v domu presenečenega lastnika

Britansko društvo za zaščito živali išče lastnika eksotične kače, ki je bila nedavno najdena na vrtu v mestu Margate, v Angliji.

Društvo je v izjavi za javnost povedalo, da je presenečen lastnik hiše opazil nenavadno rdeče belo kačo, ki se je previdno plazila po njegovem vrtu. Iskat je šel večjo škatlo in z njo pokril kačo, da ni pobegnila drugam. Zatem je poklical društvo za zaščito živali in čez čas je prišel predstavnik društva, ki je kačo odpeljal v zavetišče.

Kača je bila premeščena v center za eksotične živali, kjer so ugotovili, da je kača predstavnica honduraških mlečnih kač, ki izhaja iz Južne Amerike.

Ni jasno kako se je kača znašla na vrtu v Angliji. Lastnik hiše se je šele nedavno vselil v nov dom in povedal, da je pod stopnicami našel šotasto snov, ki jo lastniki kač in drugih plazilcev pogosto uporabljajo kot podlago.

kača

Kasneje je na vrtu našel tudi kačo, vendar ne vedo kako dolgo je kača že bila spuščena in kako se je sploh znašla v hiši. Žival je bila sicer v dobrem zdravstvenem stanju, samo malo podhlajena, ker ni prilagojena na angleško podnebje, ki je bolj hladno kot njena domača Južna Amerika.

Trenutno poskušajo ugotoviti ali je kačo v hiši zapustil prejšnji lastnik ali je kača prišla od kje drugje in se samo zatekla v hiši in se tam samo pripravili improvizirano gnezdo.

Plazilci so kar zapleteni hišni ljubljenčki in potrebujejo veliko pozornosti. Popolnoma so odvisni od svojega lastnika, da za njih zagotovi primerne življenjske razmere v katerih lahko preživijo. To pomeni, da je treba poskrbeti za primerno temperaturo, svetlobo, vlažnost in seveda hrano in vodo.

Če lastnika kače ne bodo odkrili, bodo žival oddali v posvojitev in ji poskušali poiskati novega lastnika, ki bo lahko primerno poskrbel zanjo in vse njene potrebe.

5/5 - (2 votes)