cheesecake

Pripravite božanski cheesecake

Cheesecake je odlična sladica za vse sladokusce, ki so ljubitelji kremastih tortic. Danes vam bomo predstavili odličen recept za rahlo skutino torto v klasični izvedbi, sicer pa lahko cheesecake pripravite z različnimi dodatki po vašem okusu. Recept za klasičen cheesecake lahko po želji spremenite in pripravite njegove okusne različice – nutelin in oreo cheesecake ali pa mu dodate gozdne sadeže, ki so s svojo kislino dober kulinarični kontrast sladki tortici. Recept za skutino torto je enostaven, priprava pa ne zahteva veliko časa. Zato brž v kuhinjo in že čez dobro uro se boste lahko sladkali.

cheesecake

Enostaven recept za božansko kremast okus

Skutina torta je sladica, ki je narejena iz ene ali več plasti, odvisno od tistega, ki jo pripravlja. Omenjena sladica namreč dovoljuje številne izvedbe in priredbe klasičnega recepta, zelo pogosto se ji dodaja najrazličnejše čokoladne ali sadne dodatke. Da še vedno govorimo o skutini torti, mora biti osnova narejena iz kremnega sira, sladkorja in jajc.

Spodnja plast torte je biskvit, ki sladici daje neko obliko, osnovo. Kakšen biskvit boste pripravili je odvisno od vašega okusa – klasično biskvitno testo, testo iz piškotov ali krhko testo. Danes si bomo ogledali enega izmed klasičnih receptov, za pripravo testa pa bomo uporabili piškote. Za naš tradicionalni cheesecake bomo potrebovali pol kilograma poljubnih piškotov, sto gramov masla, devetsto gramov kremnega sira, lonček sladkorja, sto petdeset gramov kisle smetane, štiri jajca in žličko vaniljinega ekstrakta.

Postopek priprave je hiter in enostaven:

  • Najprej pripravimo piškotno testo, ki ga s pritiskanjem enakomerno porazdelimo po pekaču: zmletih piškotov dodamo stopljeno maslo in vse skupaj zmešamo.
  • Sledi priprava kreme, ki jo naredimo iz kremnega sira, vanilijevega ekstrakta in sladkorja. Vse skupaj zmešamo in gladki zmesi enega za drugim dodamo jajca. Vse sestavine mešamo zelo počasi, dokler ne nastane gladka krema, ki jo vlijemo v pekač s piškotnim testom.
  • Torto pečemo pri 175°C petdeset minut, nato pečico ugasnemo. Torta naj bo v pečici še dvajset minut. Pustimo, da se ohladi in jo za čez noč postavimo v hladilnik.

Naslednji dan pa vam želimo dober tek!

Rate this post